Cosplay

Cosplay på FairyCon

Cosplay är något vi på FairyCon brinner för och gärna vill lyfta fram på vårt event. Vi strävar efter en miljö där alla cosplayare kan slappna av och ha kul, nybörjare som veteraner. Alla är välkomna att cosplaya hos oss, vare sig din cosplay är köpt, hemmagjord eller kanske en blandning av båda två.

För oss så handlar cosplay om att ha roligt med sin hobby och möta andra människor som är precis lika passionerade som en själv och vi hoppas att det speglas i atmosfären som finns på vårt event.

Cosplaytävlingen

Självklart kommer vi att ha en cosplaytävling! FairyCon har arrangerat sin cosplaytävling varje år sen vi startade och det är något vi planerar att fortsätta med. Vår tävling är en utmärkt mjukstart för cosplayare som inte har mycket scenvana eller inte har tävlat innan, och för den mer erfarne cosplayaren är det en mer avslappnad tävling att kanske testa nya poser i eller tävla i för att det är roligt.

Tävlingen kommer ha ett moment där deltagarna får chansen att sitta ner för en intervju med domarna, sen kommer deltagarna få vara med på ett genrep innan tävlingen. Själva tävlingen är walk-on, det vill säga att man går upp på scenen, gör ett par poser och får sen gå av scenen.

Årets domare kommer att annonseras ut snart!

Årets tävling kommer ha fem vinstkategorier och de är som följer:

Bästa hantverk

Bedöms utifrån hur du har skapat din dräkt, alltså kan bara personer som skapat sina dräkter tävla och vinna i den här kategorin. Domarna bedömer ditt val av material, vilka tekniker du använt och hur väl utfört arbetet är.

Bästa scenintryck

Bedöms utifrån hur du presenterar dig och din cosplay på scenen. Scennärvaro, uppträdande, hur du agerar ut karaktären – allt du gör på scenen går in i den här kategorin. Domarna kommer titta på hur du uttrycker dig och rör dig, och hur väl du fångar publikens uppmärksamhet.

Bästa overall

Här går både hantverk och scenintryck in i bedömningen för att man ska kunna vinna. Bästa helhetsintryck är vad som brukar kallas ‘bästa cosplay överlag’. Helt enkelt den som tar hem det stora priset!

Publikens val

En självklar kategori. Publiken röstar fram sin favorit.

Bästa originella tanken

En ny kategori för i år, som funkar lite som honorable mentions för domarna. Har du skapat en fantastisk prop, gått långt utöver det vanliga med smink, gör något helt galet på scenen? Då har du chansen att plocka hem den här kategorin, som är till för det där lilla extra.

Allt du behöver för att anmäla dig finns om du klickar här!
Er anmälan skickar ni till cosplayyouseikai@gmail.com!

Regler

– Skarpeggade vapen är ej tillåtna
– Vapen av metall utan skarp egg måste säkras av personal, och får endast tas fram när det poseras under cosplaytävlingen eller cosplayuppvisningen
– Realistiska vapen måste också säkras av personal på förhand
– Airsoftvapen måste vara obrukbara
– Stötande symboler så som swastikor och dylikt får ej synas på vårat event
– Glöm inte att om du vill fotografera en cosplayare, fråga först

Kort sagt, vapen som faller inom Sveriges vapenlagar är olagliga även på vårat event, och visa respekt.

Frågor?

Har du ytterligare frågor så kan du kontakta oss på vår facebook eller skicka iväg ett mail till cosplayyouseikai@gmail.com

Inga frågor är för stora eller små!

Advertisements